Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Blog

Wat je ook doet, volkoren is altijd goed

Dat volkorenbrood gezond is, is algemeen bekend. Uit recent onderzoek van het onderzoeksbureau GfK blijkt zelfs dat volkorenbrood door de consument verreweg als gezondste ontbijtproduct wordt gezien. Toch is er ook veel verwarring rondom volkorenbrood. Zo denken veel consumenten nog steeds dat hoe donkerder het brood is, hoe gezonder.

 

Dit is echter een fabel. Er zijn nieuwe tarwesoorten op de markt, waarvan de zemelen niet bruin maar lichtgeel of wit zijn. Ook kan een donkere kleur worden veroorzaakt door het gebruik van moutmeel en gekaramelliseerde suiker. De kleur zegt dus weinig over de gezondheid van het brood. Het feit dat volkorenbrood gemaakt is van de hele graankorrel doet dit wel! Veel van de vitaminen, mineralen en voedingsvezels zitten hem juist in de kiem en de zemelen die aan de buitenzijde van de graankorrel zitten en deze zijn volop aanwezig in volkorenbrood. Daarom is het vooral belangrijk om te weten of een brood gemaakt is van 100% volkorenmeel.

 

Om duidelijkheid te scheppen zal volkorenbrood voortaan te herkennen zijn aan het 100% volkoren kenmerk. U vindt dit kenmerk op het schap bij ons in de winkel. Broden voorzien van dit kenmerk zijn gemaakt van 100% volkorenmeel. Ook ons verkooppersoneel kan u adviseren over ons grof tot fijn volkoren assortiment maar allemaal gemaakt van de hele tarwekorrel.