Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
Title Image

Over ons

Sinds 1883

TIETEMA, BAKKERS SINDS 1883

In 1883 zag ‘opa’ Egbert Tietema wel brood in een kleine bakkerij naast zijn boerderij in het Overijsselse Ossenzijl. De jonge bakker speelde in op het groeiend aantal turfvervoerders in de regio. Na een rijzende start verhuisde de ambachtelijke bakkerij aan de Ossenzijlse schutsluis na enkele jaren naar het nabij gelegen Oldemarkt.

Met recht is Bakkerij Tietema een pionier; als een van de eerste bewoners vestigde de bakkersfamilie zich in 1963 in de Flevopolder. Een houten barak vormde in de beginjaren nog de huisvesting van de bakkerij in Biddinghuizen. In de volksmond stond dit gebouw bekend als het eerste overdekte winkelcentrum van Flevoland.

Tietema bakfiets
Tietema_OverOns_01
tietema brood
Tietema logo

“Vooral trots ben ik op ons polderbrood, uit graan van flevolandse bodem”

Egbert Tietema

Vanaf 1970 werd alle brood in een nieuwe vestiging in Swifterbant gebakken en kwam het banket uit Biddinghuizen. Om haar klanten in de gemeente nog beter van dienst te zijn, volgde in 1985 een winkel in Dronten. Sinds 1994 is alle productie in Swifterbant gecentraliseerd, waar vanuit de drie winkels worden voorzien van vers brood en banket.


Tietema is inmiddels ruim 125 jaar een begrip, en al 50 jaar de bakker van de gemeente Dronten. Al die jaren is het bedrijf van vader op zoon overgegaan. Momenteel werkt de vijfde generatie met veel plezier aan kwaliteitsproducten van eigen Flevolandse graanvelden.

Tietema 1928 bakker
Tietema_OverOns_03