Goede voornemens beginnen met vezels!
De kans dat consumenten te weinig vezels eten, is groot. Ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking krijgt te weinig vezels binnen. Vezels zitten in groente, fruit en brood en zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering. In ons dagelijkse voedingspatroon is brood een essentiële leverancier van vezels.
Vezelrijk brood voor een gezonde spijsvertering
Om de consument bewust te maken van het belang van vezels, organiseert Bakkerij Tietema 26 januari tot en met 9 februari voor de derde keer de Nationale Vezelweken. Voedingsvezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en een goede stoelgang. Vezelrijke voeding kan spijsverteringsklachten en problemen met de stoelgang voorkomen. Het is dus belangrijk om dagelijks voldoende vezels te eten. Dit belang wordt ook onderstreept door de Maag Lever Darm Stichting, die dit jaar de Nationale Vezelweken weer ondersteunen. Een groot deel van vezels in onze voeding halen we uit volkoren brood. Als vezelspecialist vertellen onze medewerkers precies in welke broden de meeste vezels zitten. Zo wordt het voor de consument een stuk makkelijker om meer vezels binnen krijgen.